Advertisements

XenApp 6.5 / EdgeSight 5.4 and Session PreLaunch issue

After installing the EdgeSight agent (version 5.4) on XenApp 6.5 servers, the Session Prelaunch functionality in XenApp 6.5 stopped working.

The prelaunch session shows up in the AppCenter Console for a few seconds but then immidiately disconnects with the error message that “the application is not running”.

The process “CtxPrelaunch.exe” fails to start, causing the “application is not running” error message in AppCenter.  Weird!

After reading several posts about this issue, I was able to find this EdgeSight 5.4 patch which after installing, the problem goes away and Session Prelaunch works as expected (great XenApp 6.5 Feature!)

Advertisements

About CyberRuiz
Highly motivated with over 12 years experience on Citrix/VMWare/Microsoft/technologies. Exceptional communication skills and team player. CCIA – Citrix Certified Integration Architect. CCEA – Citrix Certified Enterprise Administrator. VCP – VMWare Certified Professional in ESX 2.x, VI3, VI4 MCSE – Microsoft Certified Systems Engineer

2 Responses to XenApp 6.5 / EdgeSight 5.4 and Session PreLaunch issue

  1. Javier says:

    This drove me nuts! thank you for posting. I still can’t get 3.2 to work with PreLaunch

  2. Randy says:

    Daniel,
    Thanks so much for the post. This one drove me out of my skull in my Citrix lab for 2 days.
    Really appreciate it.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: